Officiële opening IKC Oudkarspel

IKC Oudkarspel officiëel geopend!

Schooljaar 2020-2021 is begonnen en vanaf dit jaar zijn we officiëel IKC Oudkarspel. Op maandag 17 augustus 2020 heeft burgemeester Leontien Kompier met de oudste leerling van de school, Sil Molenaar, en met de jongste leerling van 4 maanden oud, Sanne Groen, het lintje doorgeknipt om zo het IKC Oudkarspel officieel een feit te maken. Zij deed dit in aanwezigheid van de directeur Ariane Breimer en de twee IKC coördinatoren: Eef Koomen en Miranda Roest. 
Bij de officiele opening waren ook de twee bestuurders aanwezig van Stichting Allente: Elfred Bakker en Monique Mul, de dorpsdichter Ben Wansink, Piet de Geus en Aart Soemers van aannemer De Geus bouw.
Vanuit de laatst genoemden werd er een cheque uitgereikt van 750 euro namens: De Geus Bouw, Elektropartners en Woldhuis, te besteden voor het nog in te richten technieklokaal. 

Het IKC staat voor intergraal kind centrum. Binnen het IKC bieden wij opvang en onderwijs voor kinderen van 0 - 13 jaar vanuit een visie. Deze visie kunt u terug vinden in het visiedocument. Binnen het IKC zullen we ook samenwerken met stichting Kanz. De Kanzklas zal na de herfstvakantie in het IKC treden. Samen met de Kanzklas bieden we zorg en onderwijs aan kinderen en (jong)-volwassenen met een (meervoudige) beperking in een inclusieve setting. 

Dorpsdichter Ben Wansink schreef voor de gelegenheid het gedicht 'Talent' dat in de hal van het IKC Oudkarspel op de muur prijkt:
 

Een kind is per definitie zorgvragend

maar daarnaast ook een persoonlijkheid in dop

Die in staat geacht moet worden

onze wereld ooit tot een vrolijker speelplaats

voor iedereen te maken.

Koester daarom het talent,

stimuleer de nieuwsgierigheid en

wees nooit bevreesd dat kind het

eigen initiatief te laten ontwikkelen


Zie het volgende artikel voor meer rondom de officiële opening:
https://www.rodi.nl/regio/langedijk/182845/ikc-oudkarspel-is-eindelijk-een-feit

 

Cookie instellingen